MKB ADAPTÍV KÖTVÉNY ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

 

Portfólió adatok

Alap besorolása Szabad futamidejű kötvény alap
Típus Nyilvános, nyíltvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2015.09.28
Benchmark / Referenciaindex Az alap 2022.01.01-től referenciaindexszel nem rendelkezik.
ISIN kód HU0000715362
Devizanem HUF
Elszámolás T+2 nap
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Az alap kezelője

balazs

Wéber Tamás

Alapkezelési üzletág vezető

Kockázat / nyereség profil

Alacsonyabb kockázat
Magasabb kockázat
 
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
Várhatóan alacsonyabb hozam
Várhatóan magasabb hozam
 

Befektetésre ajánlott időhorizont

 
 • néhány nap
 • 6 hónap
 • 1 év
 • 3 év
 • 5 év
 

Kinek ajánljuk?

 • Aki ésszerű kockázatok felvállalása mellett, a betéti kamatoknál magasabb hozam elérésének lehetőségét szeretné megteremteni
 • Aki közép és hosszú távú forint befektetéseihez keres rugalmas, hatékony megoldást

Befektetési politika kivonata

 • Az Alap befektetési célja, hogy elsősorban a magyar, illetve európai régió kötvénypiacán befektetve, a hazai pénzpiacon elérhető hozamoknál magasabb hozamban részesítse a befektetőket. Az Alap kötvénybefektetései elsősorban a vállalati- és jelzálog-kötvénypiacra fókuszálnak, de a lehetséges befektetések között várhatóan jelentős súllyal szerepelnek a devizában kibocsátott magyar állampapírok is. Emellett az Alap jelentős súllyal fektethet olyan – tőzsdén kereskedett, vagy aktívan kezelt – befektetési alapokba is, melyeken keresztül a vállalati kötvénypiac, vagy a regionális vagy globális kötvénypiacok egyes speciális szegmensei költséghatékony módon és szélesen diverzifikált módon elérhetők. A magyar pénzpiaci hozamokhoz képest nyújtott többletteljesítményt az állampapírokhoz képesti felárakból fakadó hozamtöbblet, valamint kedvező piaci környezet esetén a felárak szűküléséből fakadó többlet-árfolyamnyereség teszik lehetővé.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az alap forgalmazójánál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbalapkezelo.hu), a forgalmazó(k)nál, valamint a vezető forgalmazó honlapján www.mkb.hu. Az Alapok kezelője MKB Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-1/2015 és H-EN-III-22/2022 számú határozat), vezető forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).

Az Alap befektetési célja, hogy elsősorban a magyar, illetve európai régió kötvénypiacán befektetve, a hazai pénzpiacon elérhető hozamoknál magasabb hozamban részesítse a befektetőket. Az Alap kötvénybefektetései elsősorban a vállalati- és jelzálog-kötvénypiacra fókuszálnak, de a lehetséges befektetések között várhatóan jelentős súllyal szerepelnek a devizában kibocsátott magyar állampapírok is. Emellett az Alap jelentős súllyal fektethet olyan – tőzsdén kereskedett, vagy aktívan kezelt – befektetési alapokba is, melyeken keresztül a vállalati kötvénypiac, vagy a regionális vagy globális kötvénypiacok egyes speciális szegmensei költséghatékony módon és szélesen diverzifikált módon elérhetők. A magyar pénzpiaci hozamokhoz képest nyújtott többletteljesítményt az állampapírokhoz képesti felárakból fakadó hozamtöbblet, valamint kedvező piaci környezet esetén a felárak szűküléséből fakadó többlet-árfolyamnyereség teszik lehetővé.