MKB FELTÖREKVŐ KÍNA 3. TŐKEVÉDETT BEFEKTETÉSI ALAP

A zártvégű alap megszűnt.

Portfólió adatok

Alap besorolása Tőkevédett alap
Típus Nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2015.07.21
Az alap lejáratának dátuma 2020.06.25
Benchmark / Referenciaindex Az alapnak nincs referenciaindexe
ISIN kód HU0000714837
Devizanem HUF
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Kinek ajánljuk?

  • Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik részesedni kívánnak, Kínát fogyasztási cikkekkel ellátó, tőkeerős vállalatok részvényteljesítményén keresztül elérhető hozamlehetőségből, ötéves időtávon, lejáratkori tőkevédelem mellett.

Az alap jellemzői:

  • Nyilvános, zártvégű, származtatott befektetési alap
  • Tőkevédelem a befektetett tőkére a futamidő végén
  • Tízelemű részvénykosár teljesítményétől függő hozamlehetőség1
  • Ötéves futamidő (lejárat: 2020.06.25.) de kedvező hozam esetén korábbi kifizetés lehetséges
  • Amennyiben nem történik korábbi kifizetés, a befektetett tőke visszafizetésének és a lehetséges lejáratkori hozam2 kifizetésének tervezett napja: 2020.07.03.
  • 1Adózás előtti bruttó hozam.
  • 22 A lejáratkori hozam lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely az Alap tájékoztatójában és kezelési szabályzatában meghatározott részvénykosár teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét tehát a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció alapjául szolgáló részvénykosár névértéke hogyan aránylik az Alap induláskori saját tőkéjéhez, azaz az Alap a részvénykosár teljesítményéből hány százalékban részesedik. A részesedési ráta mértéke 100% Az opciós konstrukció egy befektetési jegyre jutó nominális hozam kalkulációja: Névérték x Opciós Hozam x Részesedési Ráta

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az alap forgalmazójánál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbalapkezelo.hu), a forgalmazó(k)nál, valamint a vezető forgalmazó honlapján www.mkb.hu. Az Alapok kezelője MKB Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-1/2015 és H-EN-III-22/2022 számú határozat), vezető forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).