MKB MOMENTUM II. TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

A zártvégű alap futamideje lejárt, az alap megszűnt.

Portfólió adatok

Alap besorolása Tőkevédett alap
Típus Nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2014.09.01
Az alap lejáratának dátuma 2018.11.06
Benchmark / Referenciaindex Az alapnak nincs referenciaindexe
ISIN kód HU0000714233
Devizanem HUF
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Kinek ajánljuk?

  • Az alap a befektetők számára, mérsékelt kockázatvállalás mellett biztosít hozzáférést Európa nagyvállalatainak részvénypiaci teljesítményéhez a hó végi befektetési szokások elemzői megfigyelésén alapuló stratégia által, négyéves időtávon, lejáratkori tőkevédelem mellett.

Az alap jellemzői:

  • Nyilvános, zártvégű, származtatott befektetési alap
  • Biztosítja a befektetett tőke védelmét a futamidő végén
  • Hozama a mögöttes EURO Stoxx50 index, azaz Európa vezető nagyvállalatainak hó végi részvényteljesítményéből képzett szintetikus index megfigyelési időpontokban mért értékei alapján kerül meghatározásra
  • Kedvező hozam esetén a lejárati időpont előtt bevonható struktúra, maximum négyéves futamidővel (lejárat: 2018.11.06.)
  • A befektetett tőke visszafizetésének és a lehetséges hozam1 kifizetésének tervezett napja: 2018.11.14.
  • 1Adózás előtti bruttó hozam. A lejáratkori hozam lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely az Alap tájékoztatójában és kezelési szabályzatában meghatározott részvényindex teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét tehát a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció alapjául szolgáló részvényindex hogyan aránylik az Alap induláskori saját tőkéjéhez, azaz az Alap a részvényindex teljesítményéből hány százalékban részesedik. A részesedési ráta mértéke: 75%. Az alap lejáratakor Névérték x Opciós konstrukció hozama x Részesedési Ráta. A megfigyelési időpontokban a Kezelési Szabályzatban meghatározott feltételek teljesülése esetén az Alapkezelő elkezdi az alap megszüntetését és a kifizetést

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az alap forgalmazójánál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbalapkezelo.hu), a forgalmazó(k)nál, valamint a vezető forgalmazó honlapján www.mkb.hu. Az Alapok kezelője MKB Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-1/2015 és H-EN-III-22/2022 számú határozat), vezető forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).