Csapatunk

 

VÁLLALATVEZETÉS

Dr. Tóth Nándor

Dr. Tóth Nándor

Vezérigazgató

Mintegy 30 éves tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, melyet elsősorban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének tőkepiaci befektetésekkel és vállalatfinanszírozásokkal foglalkozó területe vezetőjeként, a KBC Equitas Kft., a Random Capital Zrt. és az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójaként, vezérigazgató-helyetteseként és ügyvezetőjeként szerzett. 2021-ben csatlakozott az MKB Bankhoz a felsővezetés vezető tanácsadójaként. 2022. január 1. napjától az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, igazgatóságának tagja.

 

wéber tamás

Wéber Tamás

Befektetési igazgató

A budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy Szakirányán szereztem diplomát 2007-ben. Diplomám megszerzése után az MKB Bank Portfolió- és Vagyonkezelés Szakterületén helyezkedtem el, kezdetben, mint elemző, 1 évvel később, mint kötvényportfólió-kezelő. 2011-től senior portfoliómenedzserként már a kezelt vagyon részvényes részéért is én feleltem, majd 2015-től átvettem a teljes Szakterület irányítását. 2015-től az én befektetési tanácsaim alapján vegyes befektetési alap családot hozott forgalomba az MKB Alapkezelő, Bázis, Egyensúly, Ambíció néven, az alapcsalád később az Adaptív kötvény alappal bővült.

2017 végén az MKB és Pannónia Alapkezelők fúziója után, az alapkezelési üzletág vezetőjeként dolgoztam tovább. 2020. június 1-jétől a MKB-Pannónia Alapkezelő befektetési igazgatói tisztét töltöm be, amely mellett továbbra is közvetlenül részt veszek az MKB Bázis-, Egyensúly-, Ambíció-, Adaptív Kötvény, Ingatlanrészvény- és Rotunda alapok kezelésében. VAP, CFA és CAIA vizsgákkal rendelkezem, angolul és spanyolul beszélek. 

Jelenleg egy kislány apukájakénta szabadidőmben focizom, túrázunk vagy síelünk.


 

Bedenek Melinda

operációs vezető - vezérigazgató helyettes

Diplomámat 2000-ben szereztem a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Pályafutásomat az AXA Colonia Biztosító (jelenleg Uniqa) vagyonkezelési igazgatóságán kezdtem biztosítási és nyugdíjpénztári portfóliókezelési területen. 2004-ben csatlakoztam az AXA (korábban Winterthur, Credit-Suisse) Biztosítóhoz, ahol a saját vagyonkezelési tevékenység kiépítésében, valamint a befektetés-nyilvántartó rendszer (Trasset) bevezetésében vállaltam aktív szerepet. Részt vettem az AXA Befektetési Alapkezelő Zrt. alapításában, az Alapkezelőnél szenior kötvényportfolió menedzser és teljesítményelemzési csoportvezetői feladatokat láttam el.

Két kisfiam születésekor anyaként új kihívásokkal néztem szembe (ezidő alatt rájöttem, hogy nem lehet mindent excel függvényekkel megoldani). A gyedről visszatérve 2011 májusában csatlakoztam a CIG csoporthoz, fő feladatom a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. eszközalapjainak vagyonkezelése volt.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. jogelődjeként működő Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélye megszerzésétől a Társaság back-office, operációs területét irányítom. Tőzsdei szakvizsgával, valamint EFFAS vizsgával rendelkezem. Szabadidőmet kis családom társaságában kirándulással, túrázással, fotózással, kertészkedéssel töltöm a legszívesebben.

 

Szalóky Zoltán

Ingatlanalapkezelés- Üzletágvezető

Okleveles közgazdászként végeztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, 1992-ben. Több mint 20 évig dolgoztam nemzetközi és hazai bankoknál vezetői pozícióban. Széleskörű tapasztalattal rendelkezem treasury, pénz- és tőkepiaci, finanszírozási és kockázatkezelési, értékesítési és hálózatirányítási területeken, valamint operatív, stratégiai és projekt vezetői területeken egyaránt.

Banki pályafutásomat követően váltottam az ingatlan szakmára, mialatt 2 éven át vezettem a Jones Lang LaSalle Magyarország Kft., a világ egyik vezető kereskedelmi ingatlan tanácsadó cégének bérlő- és bérbeadóképviseleti részlegét. 2017 óta dolgozom az alapkezelői szektorban, ingatlanalap-kezelési területen. 2021-ben csatlakoztam az MKB-Pannónia Alapkezelő csapatához, az ingatlanalapkezelési üzletág vezetőjeként.

Két gyermekem hamarosan kirepül a családi fészekből, így még több időt tudok fordítani kedvenc szabadidős tevékenységeimre: olvasásra, kultúrára, sportokra, utazásra.

Tichyné Szirmai Beatrix

Back Office vezető

1994-ben szereztem diplomát a Külkereskedelmi Főiskola áruforgalmi szakán. 1990-ben, pár hónappal a Budapesti Értéktőzsde nyitását követően kezdtem dolgozni az egyik alapító brókercégnél először ügyintéző, majd üzletkötő munkakörben. 1994-ben az Investbank Értékpapír Rt-nél, majd 1996-tól ennek jogutódjaként a Pénzintézeti Központ Rt-nél dolgoztam tőzsdei üzletkötőként. 1998-ban A Diana Investment Rt-hez kerültem, ahol szintén tőzsdei üzletkötő voltam mind a prompt, mind a határidős piacon. 2000. óta dolgozom az MKB Bank kötelékében. 2000-től az MKB Értékpapír Rt-nél, majd a bankba való beolvadást követően a Bank Treasury-jében tőzsdei és határidős üzletkötő munkakört töltöttem be 2010-ig kisebb megszakításokkal. 2010-ben a Bank Vagyonkezelés Szakterületére kerültem, ahol 2012-ben a mid-office csoport vezetője lettem.
2015-ben csatlakoztam az MKB Alapkezelő csapatához, ahol back-office vezető munkakört töltöttem be. 2016. decembere óta az MKB Befektetési Alapok alapkezelőjének operatív tevékenységét irányítom.
Két gyermek édesanyjaként naponta új kihívásokkal kell szembenéznem és új feladatokat kell megoldanom. Bár nem könnyű mindenhol helytállni, de a két hálás szempár minden nap új erőt ad az előttünk álló akadályok leküzdéséhez.
Tőzsdei szakvizsgával és határidős vizsgával rendelkezem.

PORTFÓLIÓMENEDZSEREK

Társaságunk Front-office területén olyan magasan képzett, professzionális szakértelemmel rendelkező kollégák dolgoznak, akik mindennapos munkájukkal hozzájárulnak az MKB-Pannónia Alapkezelő folyamatos jó hírnevéhez és kiemelkedő teljesítményéhez. A professzionális és magas színvonalú működés, valamint Ügyfeleink kimagasló kiszolgálása 2021-től új Ingatlanalap-kezelési üzletággal bővült, mely további fejlődési lehetőséget, valamint szélesebb befektetési spektrumot biztosít Ügyfeleink számára.

BEFEKTETÉSI ALAP-KEZELÉS

balazs

Czifra Gábor

Portfóliómenedzser

A tőkepiaci iránti érdeklődésem már az általános iskola vége felé kialakult, és a középiskolai éveimet aktív tőzsdézéssel töltöttem. Innen egyenes út vezetett a Budapesti Corvinus Egyetemre, ahol a pénzügy szakot 2007-ben végeztem el. Ezután közvetlenül kapcsolódtam be az Aegon Alapkezelő szakmai munkájába junior portfóliókezelőként. Kezdetben a forint és deviza likviditás kezelése tartozott a feladataim közé, ami később bővült pénzpiaci stratégia megalkotásával, és a derivatív ügyletek felügyeletével. Később kötvény-portfóliókezelőként aktívan részt vettem a biztosítói és pénztári vagyonkezelésben hazai és régiós szinten. 2011-ben megnyertem a Haszon Magazin befektetés versenyét 53,2%-os éves hozammal. 2012 elejétől a Takarék Alapkezelőnél folytattam szakmai pályafutásomat, mint befektetési vezető, ahol intézményi és befektetési alapok vagyonkezelésért voltam felelős.

2016 elején csatlakoztam az MKB Alapkezelő vagyonkezelő csapatához, ahol a részvény- és abszolút hozamú portfóliók kezelése lett a feladatom, jelenleg is ezt a tevékenységet végzem immár az MKB-Pannónia Alapkezelő csapatának tagjaként. Szakmai érdeklődésem elsősorban az eszközallokációs döntésekre és egyedi részvénykiválasztásra fókuszálódik.

Hobbim a kertészkedés, olvasás és a kirándulás, amire egy kislány boldog apukájaként is igyekszem időt szakítani.

 

lesták richárd

Lesták Richárd

Portfóliómenedzser

2011-ben szereztem közgazdász diplomát, amit a Budapesti Gazdasági Főiskola – Pénzügyi és Számviteli Karán Vállalati Pénzügyek szakirányon egyetemi végzettséggel bővítettem, valamint VAP vizsgával rendelkezem. Pályafutásomat 2011-ben a CIB Banknál kezdtem gyakornokként, ezt követően az OTP Bank Nyrt. Vagyonkezelési és Befektetési Szolgáltatási Igazgatóságán szereztem tapasztalatokat.

2014-ben csatlakoztam a MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. csapatához, mint junior portfóliómenedzser, ahol elsősorban a unit-linked portfoliók likviditáskezelési feladatait láttam el. Emellett részt vettem a kezelt intézményi portfoliók vagyonkezelési folyamataiban, valamint 2015-től zártkörű befektetési alapok menedzselésében szereztem tapasztalatokat. Jelenleg portfoliómenedzserként főként az abszolút hozamú befektetési alapok menedzselésében veszek részt.

Szabadidőmben olvasással, tanulással igyekszem ismereteimet folyamatosan szélesíteni. Emellett az aktív pihenés híve vagyok, fennmaradó időmet többnyire utazással, kerékpározással és egyéb sporttevékenységgel töltöm.

Lőke András

Lőke András

Portfoliómenedzser

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli szakán szereztem diplomát pénzintézeti szakirányon. Közel fél éves szakmai gyakorlatom az Unicredit (HVB) Banknál számviteli és kockázatkezelési területeken töltöttem. Az MKB Bank Pénz- és Tőkepiaci Igazgatóságán 2008-ban tőkepiaci elemzőként kezdtem szakmai pályafutásomat, majd 2011-ben váltottam a Portfólió- és Vagyonkezelési Főosztályra. 2010-ben VAP vizsgát, 2013-ban pedig CEFA diplomát (EFFAS) szereztem.

2011 óta dolgozom portfóliókezelőként, 2017 decemberétől az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. csapatában. Elsősorban állam- és vállalati rövid kötvényes, valamint európai és régiós részvényeket tartalmazó alapok kezeléséért felelek.

Szabadidőmet leginkább könyvolvasással, túrázással, bringázással, sorozatnézéssel, új helyek felfedezésével töltöm.

 

INTÉZMÉNYI VAGYONKEZELÉS

bálint lászló

Bálint László

Portfóliómenedzser

Diplomámat 2003-ban a Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem, amelyet 2005-ben egyetemi végzettséggel egészítettem ki a Budapesti Corvinus Egyetemen. Karrieremet az ING Befektetési Alapkezelőnél kezdtem 2007-ben, ahol 7 évet töltöttem el, mint likviditásért és részvényes portfóliók kezelésért felelős portfólió menedzser. 2014-ben csatlakoztam a Vienna Insurance Group magyarországi leányvállalatainak Befektetési osztályához, mint szenior kötvényportfólió menedzser. Az MKB-Pannónia Alapkezelő (névváltozását megelőzően Pannónia CIG Alapkezelő) csapatához 2016 augusztusában csatlakoztam, mint részvényportfolió menedzser. 2021-től az abszolút hozamú eszközalapok menedzselésében is részt veszek. A CFA Institute okleveles pénzügyi elemző diplomájával rendelkezem.

Szabadidőben programozást, webfejlesztést tanulók. Érdekekelnek a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatások. Természetesen nemcsak a gép előtt szoktam ülni szabadidőben, szeretek sok időt a szabadban tölteni, utazni, biciklizni, valamint túrázni.

 

szalay róbert

Szalay Róbert

Portfoliómenedzser

Diplomámat 2000-ben szereztem a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, melyet 2005-ben egyetemi végzettséggel egészítettem ki a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Ezen kívül CFA 1. szintű vizsgával rendelkezem. Szakmai tapasztalatomat a Fundamenta Lakástakarékpénztár treasury osztályán, a Fővárosi Gázművek pénzügyi igazgatóságán, illetve az AXA Biztosítónál és jogelődjeinél szereztem. 2008-ban részt vettem az AXA befektetési alapkezelőjének felállításában, illetve az alapkezelő saját alapjainak elindításában. 2010-ben csatlakoztam a Pannónia (korábbi nevén VIT) Nyugdíjpénztár vagyonkezelési csapatához.

A MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. jogelődjeként működő Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt. csapatához 2012-ben csatlakoztam, mint vezető likviditási és kötvényportfólió-menedzser. Feladatom az intézményi ügyfelek kötvény-és devizaportfóliónak kezelése.

Négy gyermekem van. Szabadidőmben szívesen sportolok (úszás és röplabda) vagy kirándulok, alkalmanként olvasok.

 

INGATLANALAP-KEZELÉS

Kolozsi Eszter

A Portfóliómenedzser

Közgazdász diplomámat a Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem meg idegenforgalmi és külkereskedelmi szakirányon, majd rövid idegenforgalmi pályafutást követően kerültem kapcsolatba az ingatlan szakmával. Öt éven keresztül dolgoztam a Regus kötelékében, kezdetben mint Customer Service Representative, később pedig mint a Regus Bank Center és időszakosan a Regus Parliament center managere.

Innen kerültem a DTZ-hez, mint nemzetközi ingatlan tanácsadó céghez, mely később összeolvadt a Cushman & Wakefielddel. Itt több évig láttam el neves irodaházak ingatlankezelési feladatait, majd a központból a DTZ akkori iroda portfóliójának ingatlankezelési és kapcsolódó pénzügyi feladatait végeztem. Az itt eltöltött mintegy 12 év utolsó szakaszában többnyire kiskereskedelmi ingatlanok ingatlankezelését irányítottam, szoros kapcsolatban az ingatlan tulajdonosaival. Innen egyenes út vezetett a tulajdonosi oldalra. A Diófa Alapkezelőnél asset managerként több mint három évig végeztem az ingatlanok teljeskörű vagyonkezelését. 2021-ben csatlakoztam a MKB-Pannónia csapatához, mint portfoliómenedzser, ahol fő feladatom az új MKB Ingatlan Befektetési Alap elindításában való részvétel, később az ingatlanok vagyonkezelése.

Szabadidőmet többnyire családom körében töltöm, szívesen járok koncertekre, illetve kedvenc hobbim a lakberendezés.