Sikereink

Az MKB-Pannónia Befektetési Alapkezelő (névváltozását megelőzően Pannónia CIG Alapkezelő Zrt.) eredményei, szakmai elismerései

PRIVÁTBANKÁR.HU KLASSZIS DÍJÁTADÓ GÁLA 2022

Az MKB-Pannónia Alapkezelő a 2022-ben immár kilencedik alkalommal megrendezett Privátbankár.hu klasszis díjátadó gálán több díjat is nyert, amellyel a magyarországi befektetésialap-piacon szereplő portfóliókezelők és alapkezelő cégek teljesítményét  mérik.

Örömmel tájékoztatjuk meglévő és leendő Befektetőinket, hogy a rangos szakmai megmérettetésen MKB Befektetési Alapjaink közül több is díjat tudott elhozni az ország legjobbjai közt az alábbi kategóriákban:

Második helyezést nyertünk

Legjobb Szabad Kötvény Alap 2022

MKB Prémium Vállalati Kötvény Alap

Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alap 2022

MKB Észak-Amerikai Részvény Alap

PRIVATE BANKING HUNGARY DÍJÁTADÓ 2021

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Befektetőinket, hogy a Blochamps által megrendezett, 2021. évi Private Banking Hungary Díjátadó keretében, megismételve tavalyi sikerünket Társaságunk senior portfólió menedzsere, Czifra Gábor vehette át az év Alapkezelői díját. Kollégánk kiemelkedő szakmai munkájával és teljesítményével segített az Alapkezelő piaci pozícióját, a rólunk alkotott piaci képet javítani az elmúlt időszakban. A díj elismerése annak a szakmai műhelymunkának amelyet a pandémiás időszak nehézségei ellenére sikerült csapatunknak eredményességben és szakmaiságban felmutatni.Több díjat vehetett át az MKB-Pannónia Alapkezelő a 2021-ben megrendezett Privátbankár.HU Klasszis díjátadó gálán

A Privátbankár.hu hagyományteremtő jelleggel díjat alapított, amellyel a magyarországi befektetésialap-piacon szereplő portfóliókezelők és alapkezelő cégek teljesítményét  mérik. A Privátbankár.hu Klasszis díjak 2021-ben már nyolcadik alkalommal kerültek kiosztásra.

Örömmel tájékoztatjuk meglévő és leendő Befektetőinket, hogy a rangos szakmai megmérettetésen több MKB Befektetési Alapunk is díjat tudott elhozni az ország legjobbjai közt az alábbi kategóriákban:

Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alap 2021

Czifra Gábor portfóliómenedzser kezelte MKB Észak-Amerikai Részvény Alapunk nyerte a díjat kimagasló teljesítményével.

Legjobb Vegyes Óvatos Alap 2021

Sikereink között tudhatunk egy második helyezést is, melyet az MKB Bázis Euró Befektetési Alapunk nyerte.

További díjakat, több harmadik helyezést is nyertünk, az alábbi kategóriákban:

Legjobb Szabad Kötvény Alap 2021

MKB Adaptív Euró Alapok Alapja Alap

Legjobb Vegyes Kiegyensúlyozott Alap 2021

MKB Egyensúly Euró Alapok Alapja Alap  

  


Részesedjen Ön is díjnyertes Alapjaink teljesítményéből!BÉT Legek 2020

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a már sok esztendős hagyománynak számító BÉT Legek Díjátadó Gálát. A Pandémiás környezetre való tekintettel, rendhagyó módon online formában tartották meg a BÉT Legek 2020 díjátadó rendezvényt.


BÉT Legek díjátadó gála

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket hogy a 2019-es évhez hasonlóan – ismét az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. vehette át „Az év részvényalap-kezelője díjat”, mely a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntése alapján került kiosztásra.

Társaságunk vezérigazgatója, Benczédi Balázs, az alábbi sorokkal fejezte ki köszönetét az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. valamennyi dolgozójának:
„Nagy megtiszteltetés és egyben a legnagyobb elismerés számunkra, hogy a tőzsdeszakma az MKB-Pannónia Alapkezelőt tartja méltónak „Az év részvényalap-kezelője díj”-ra. Az elmúlt évek céltudatos munkája és tapasztalatai, a kitűnően felkészült munkatársaink szakértelme, a professzionális belső vállalati folyamataink egyaránt szükségesek ahhoz, hogy időről időre, folyamatosan a maximumot nyújtsuk. Az ilyen elismerések egyértelműen azt bizonyítják, hogy a legjobb úton halad az MKB-Pannónia Alapkezelő.”Private Banking Hungary Díjátadó

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Befektetőinket, hogy a Blochamps által megrendezett, 2020. évi Private Banking Hungary Díjátadó keretében Társaságunk Befektetési igazgatója, Wéber Tamás vehette át az év Alapkezelői díját. Kollégánk kitartó munkájával és szakmai tudásával folyamatosan erősíti az Alapkezelő tevékenységét és eredményeit. Rendkívüli elismerés számunkra ez a díj, hiszen a COVID-19 során felmerülő akadályokat és nehézségeket egy csapatként tudtuk lereagálni, megőrizve továbbra is vezető szerepünket a hazai alapkezelői piacon.

     


BÉT Legek 2019

A Budapesti Értéktőzsde ismét megrendezte az év egyik kiemelkedő, a hazai tőkepiac szereplőinek szóló eseményét, a BÉT Legek 2019 díjátadó gálát. A BÉT a szakmai zsűri véleménye és a tőzsdei vállalatok piaci teljesítménye alapján idén összesen 22 díjat adott át.
A Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjai az MKB-Pannonia Alapkezelő Zrt -t az év részvényalap-kezelője kategóriában a legjobbnak találta.

 

Az év részvényalap-kezelője: MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt.

Az MKB Észak-Amerikai Részvény Alap lett a 2018-as év Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alapja a Privátbankár.hu Klasszis díjátadó gálán! A siker értékét növeli, hogy további 5 dobogós helyezést érdemeltek ki az MKB-Pannónia Alapkezelő további befektetési alapjai.

2018 dijazottak webeslogo 1 MKB

2018 dijazottak webeslogo 2 MKB2018 dijazottak webeslogo 2 MKB22018 dijazottak webeslogo javMKB

2018 dijazottak webeslogo 3 MKB82018 dijazottak webeslogo 3 MKB

 

Az MKB-Pannónia Alapkezelő által kezelt eszközalapok közül 2017-ben négy kategóriában is a legjobbnak bizonyultak a MoneyMoon által meghatározott kritériumrendszerben. 

A díjnyertes eszközalapok:

CIG Kelet-Európai Pro   
kelet-európai kategóriában,
CIG Jangce Kínai Pro
kínai kategóriában,
CIG Amazonas Latin-amerikai Pro
latin-amerikai kategóriában,
CIG Warren Buffett Pro
amerikai részvény kategóriában


2016-BAN IS A PANNÓNIA CIG ALAPKEZELŐT VÁLASZTOTTÁK A LEGJOBB HAZAI BIZTOSÍTÓI VAGYONKEZELŐNEK


A 2011 óta évente kiosztott MoneyMoon díjakat a MoneyMoon portál-rendszer objektív értékeléseinek eredményei alapján ítélik oda. A MoneyMoon egy meghatározott kritériumrendszerben, különböző objektív szempontok alapján folyamatosan monitorozza, értékeli és rangsorolja a magyar piacon jelen lévő legjobb befektetési termékeket.
A MoneyMoon 2016-ban is díjazta a legjobb hazai biztosítói eszközalapokat és a legjobb hazai befektetési alapokat. A Pannónia CIG Alapkezelő idén sorozatban immár harmadszor lett az év legjobb hazai biztosítói vagyonkezelője. Emellett a CIG Pannónia Életbiztosító három eszközalapja – latin-amerikai részvény-, indiai részvény- és forintban denominált részvény kategóriában – is a legjobbnak bizonyult.

Ebben a rendkívül szigorú értékelési rendszerben bizonyult a legjobbnak Pannónia CIG Alapkezelő, amely főként biztosítók és pénztárak részére végez portfóliókezelést. Az exkluzív gálaesten emellett a CIG Pannónia Életbiztosító három eszközalapja is díjat vehetett át. A 2016-os év legjobb alapjait a hozam, a kockázat, és az ezekből képzett Sharpe-hányados alapján értékelték. Kiemelkedő teljesítményével díjat érdemelt a CIG Pannónia Életbiztosító CIG Urál Oroszországi Részvény eszközalapja forintban denominált részvény kategóriában, CIG Amazonas Latin-amerikai Részvény eszközalapja latin-amerikai részvény kategóriában, valamint a CIG Indiai Részvény eszközalapja indiai részvény kategóriában.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Pannónia CIG Alapkezelő immár harmadik éve őrzi vezető helyét, valamint hogy három CIG Pannónia eszközalap is kategóriája legjobbjának bizonyult. Hatalmas elismerés számunkra, hogy egy független elemző társaság szigorú kritériumrendszere alapján készített felmérésben az első helyen végeztünk, és hogy az általunk vagyonkezelt portfóliók a legjobban teljesítő eszközalapok között szerepelnek” – mondta el Benczédi Balázs, a Pannónia CIG Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Az egyre telítettebb piacon a MoneyMoon Awards független teljesítménymérésének fontossága felértékelődik, hiszen segítségével reális rangsor állítható fel a piacon elérhető legjobb termékekről.

2016. szeptember 21.

MMAwards2016-23.jpg

2015-BEN A PANNÓNIA CIG ALAPKEZELŐ LETT A BIZTOSÍTÁSI PIAC LEGJOBB VAGYONKEZELŐJE

 

2015 őszén a MoneyMoon ismételten díjazta a legjobb hazai biztosítói eszközalapokat és a legjobb hazai befektetési alapokat a MoneyMoon AWARDS keretei között. A tavalyi szép eredményt megismételve, idén ismét a Pannónia CIG Alapkezelő nyerte el az “Év Vagyonkezelője” elismerést. Mindemellett két eszközalapunk is díjat nyert igazolva ezzel azt, hogy innovatív termékeink a piacon a legjobbak közé tartoznak.

A nyertes eszközalapok:
A CIG Pannónia az abszolút hozamú kategóriában nyert az Euró Alapú Abszolút Hozam Pro eszközalapjával, mely 1 éves időszakon kétszámjegyű hozamot tudott produkálni, továbbá az indiai részvény alapok között is a CIG bizonyult a legjobbnak.

Miért fontos számunkra a MoneyMoon Awards? 


Mert egy tisztán tényeken alapuló, szubjektív megítéléstől mentes független elemző társaság által készített felmérésben mérettethetjük meg magunkat. A magyar biztosítási piacon megszámlálhatatlan mennyiségű befektetési egységhez kötött életbiztosítási termék és eszközalap található, és mi büszkén állíthatjuk, hogy a Pannónia CIG Alapkezelő fennállása óta minden évben megtalálhatók az általunk vagyonkezelt portfóliók a legjobban teljesítő alapok között és összteljesítmény alapján 2014 után, 2015-ben is a legjobb eredményt mi értük el. ”Benczédi Balázs, vezérigazgató CIG Pannónia Alapkezelő

MMAWARDSCIG1.jpgMMAWARDSCIG2

Újabb díjnyertes eszközalapok a Pannónia CIG Alapkezelő Zrt. kezelésében

2013. szeptember 24-én, immár harmadik alkalommal került megrendezése a MoneyMoon Awards gála, melynek keretében a pénzügyi tanácsadó idén 14 kategóriában díjazta a legjobb unit linked eszközalapokat. A korábbi évekhez hasonlóan a CIG Pannónia Életbiztosító – Társaságunk által kezelt – eszközalapjai is részt vettek az eseményen, a meghirdetett kategóriákból tízben képviselve a cégcsoportot.

A tíz kategóriából – a tavalyi évhez hasonlóan – háromban tudtak CIG eszközalapok győzedelmeskedni:
  • A legjobb kínai részvény unit linked eszközalap kategória győztese:
    CIG Jangce Kínai Pro Részvény Eszközalap

  • a legjobb indiai részvény unit linked eszközalap kategória győztese:
    CIG Gangesz Indiai Pro Részvény Eszközalap

  • a legjobb feltörekvő piaci részvény unit linked eszközalap kategória győztese:
    CIG Mozaik Fejlődő Piacok Pro Részvény Eszközalap

A MoneyMoon Awards nem alábecsülendő brandépítő és -erősítő szereppel rendelkezik, a széles választékban elérhető eszközalapokat egy meghatározott kritériumrendszerben kiértékelve, a biztosítók legjobb befektetési termékeit kitüntetve. A korábbi években MoneyMoon Awards díjazott eszközalapok a rangsorokban azóta is látványosan bizonyítanak, igazolva a MoneyMoon által kifejlesztett értékelő rendszer kifinomultságát.

A MoneyMoon Awards 2013 díjazottakról itt olvashatnak.

 

Díjnyertes eszközalapok a Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt. kezelésében

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. három – Társagásunk által kezelt – unit linked terméke is díjat kapott a MoneyMoon gálán 2012 szeptemberében. A gála keretében a pénzügyi tanácsadó több kategóriában díjazta a kiemelkedő teljesítményű biztosítói eszközalapokat és a legjobb vagyonkezelőt.

A „forint alapú részvény unit linked eszközalap” kategóriában a CIG Warren Buffett Pro eszközalapja lett a győztes, „kínai részvény unit linked eszközalap” kategóriában a CIG Kínai Pro Részvény, míg a legjobb „latin-amerikai részvény unit linked eszközalap” a CIG Amazonas Latin-Amerika lett.

A MM Awards-ot a referenciastátuszú MoneyMoon portál-rendszer alapozza meg, amely különböző kritériumok szerint rangsorolja a hazai és külföldi befektetési alapokat, unit linked eszközalapokat és a magánnyugdíjpénztári portfóliókat. Az eszközalapok értékeléskor a hozamok mellett különböző kockázati mutatószámokat is figyelembe vettek.

Dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese így értékelte az eredményeket:
„A MoneyMoon Awards díj fontos elismerés a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., továbbá az általa részben tulajdonolt, az eszközalapokat kezelő Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt. számára. Egyedüli hazai tulajdonú, tőzsdén jelen lévő biztosító részvénytársaságként nagy hangsúlyt fektetünk a piaci transzparenciára, amelyet a MoneyMoon objektív mutatók alapján történő értékelése is tovább erősít. Mivel a pénzügyi tanácsadó több mint 500 eszközalap közül választotta termékeinket a legjobbak közé, ez egyúttal alátámasztja társaságunk legfőbb stratégiai célját: magyar vállalatként a piaci helyismeretünket kihasználva olyan innovatív termékeket kínáljunk, amelyek a piacon a legjobbak közé tartoznak.”

A 2012 MoneyMoon díjazottakról itt olvashatnak.

 

A MoneyMoon 2016-ban is díjazta a legjobb hazai biztosítói eszközalapokat és a legjobb hazai befektetési alapokat. A Pannónia CIG Alapkezelő idén sorozatban immár harmadszor lett az év legjobb hazai biztosítói vagyonkezelője. Emellett a CIG Pannónia Életbiztosító három eszközalapja – latin-amerikai részvény-, indiai részvény- és forintban denominált részvény kategóriában –   is a legjobbnak bizonyult.

A 2011 óta évente kiosztott MoneyMoon díjakat a MoneyMoon portál-rendszer objektív értékeléseinek eredményei alapján ítélik oda. A MoneyMoon egy meghatározott
kritériumrendszerben, különböző objektív szempontok alapján folyamatosan monitorozza, értékeli és rangsorolja a magyar piacon jelen lévő legjobb befektetési termékeket.

Ebben a rendkívül szigorú értékelési rendszerben bizonyult a legjobbnak Pannónia CIG Alapkezelő, amely főként biztosítók és pénztárak részére végez portfóliókezelést. Az exkluzív gálaesten emellett a CIG Pannónia Életbiztosító három eszközalapja is díjat vehetett át. A 2016-os év legjobb alapjait a hozam, a kockázat, és az ezekből képzett Sharpe-hányados alapján értékelték. Kiemelkedő teljesítményével díjat érdemelt a CIG Pannónia Életbiztosító CIG Urál Oroszországi Részvény eszközalapja forintban denominált részvény kategóriában, CIG Amazonas Latin-amerikai Részvény eszközalapja latin-amerikai részvény kategóriában, valamint a CIG Indiai Részvény eszközalapja indiai részvény kategóriában.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Pannónia CIG Alapkezelő immár harmadik éve őrzi vezető helyét, valamint hogy három CIG Pannónia eszközalap is kategóriája legjobbjának bizonyult. Hatalmas elismerés számunkra, hogy egy független elemző társaság szigorú kritériumrendszere alapján készített felmérésben az első helyen végeztünk, és hogy az általunk vagyonkezelt portfóliók a legjobban teljesítő eszközalapok között szerepelnek” – mondta el Benczédi Balázs, a Pannónia CIG Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Az egyre telítettebb piacon a MoneyMoon Awards független teljesítménymérésének fontossága felértékelődik, hiszen segítségével reális rangsor állítható fel a piacon elérhető legjobb termékekről.

2016. szeptember 21.